Σκουρλέτης: Υπάρχει η πλειοψηφία για την Συμφωνία των Πρεσπών και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Η υπόθεση της αγιαλίτιδας ζώνης απασχολεί την εξωτερική πολιτική εδώ και δεκαετίες τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Alpha για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Πρόκειται για “θέμα εθνικής κυριαρχίας” υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, “αναφαίρετο δικαίωμα της η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και θα πραγματοποιηθεί όποτε το κρίνει η χώρα χωρίς να το συζητήσει με τρίτους”.

Όπως ενημέρωσε “μετά από συσκέψεις του Πρωθυπουργού που ασκεί τα καθήκοντα του Υπουργού Εξωτερικών επιλέχθηκε ο δρόμος να είναι η νομοθετική οδός και όχι τα Προεδρικά Διατάγματα, αφού πρώτα παρθούν πρωτοβουλίες για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και αφού συγκλιθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής”.

Η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην Βουλή όταν “ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην πΓΔΜ”. “Δεν σχετίζεται το θέμα της παραμονής στην εξουσία από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει η πλειοψηφία και για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και πλειοψηφία ώστε να μην απειλείται η σταθερότητα της κυβέρνησης.
Θετικό είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει αφεθεί ελεύθερη να κάνει την δουλειά της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπαντωνίου είναι η δεύτερη περίπτωση μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για τα ανοικτά ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να καταργηθεί, η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και της ΔΕΗ.

Ενώ καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις για το άσυλο και τα Πανεπιστήμια του Κυρ. Μητσοτάκη ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι: “είναι για γέλια, χάνει τη σοβαρότητα του με τέτοιες παρεμβάσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η διακίνηση των ναρκωτικών γίνεται από την Κηφισιά μέχρι την Γλυφάδα… Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά το πρόβλημα με τα ναρκωτικά” είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Η Αυγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα