Σκουρλέτης: Πλειοψηφία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Δεν υπήρξε ζήτημα να επιλέξει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας, δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε ότι επίσης πως θεωρεί ότι υπάρχει «πλειοψηφία εμπιστοσύνης απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε: «Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μείνει ο κ. Καμμένος έναντι του κ. Κοτζιά».

Για την κίνηση του υπουργού Εξωτερικών σημείωσε «θα κατανοούσα τους λόγους της παραίτησης του κ. Κοτζιά εάν υπήρχαν κάποια σημάδια αλλαγής στάσης από την κυβέρνηση στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει μετά την παραίτηση ότι “θα αναλάβω εγώ ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, με πρώτο στόχο να φέρω σε πέρας τη συμφωνία”, δείχνει ότι δεν υπάρχει μια τέτοιου είδους προσέγγιση. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέχθηκε η εγκατάλειψη της πολιτικής στο Μακεδονικό, χάριν του κ. Καμμένου. Το αντίθετο. Ο πρωθυπουργός, με απόλυτη σαφήνεια, έστειλε μήνυμα τουλάχιστον σε δύο αποδέκτες, λέγοντας ότι παρά τον σεβασμό σε επιμέρους απόψεις -οι οποίες έχει φανεί ότι στον δικό μας τον χώρο μπορεί κάποιος να τις καταθέτει και δημόσια- πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα όρια της κυβερνητικής πολιτικής και να τα σεβόμαστε», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Σημασία έχει, παρά τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις του, ο ίδιος να αυτοπεριοριστεί, να σεβαστεί τη συνοχή αυτής της κυβέρνησης και να μη θέτει εμπόδια στο να ολοκληρωθεί -σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία και τους πολίτες πρώτα απ’ όλα- να μην υπονομευτεί αυτή η πορεία. Είναι πολύ σαφή τα πράγματα. Έχουμε μπροστά μας να ψηφίσουμε προϋπολογισμό, τα μέτρα για τη μη εφαρμογή της περικοπής συντάξεων, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για τις φοροαπαλλαγές. Είναι πολύ κρίσιμα αυτά για να καταλάβει ο καθένας μας ότι κάτι άλλαξε και ότι αλλάζει η πορεία της χώρας».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι δεν θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υπογράμμισε «ο πρωθυπουργός με απόλυτη σαφήνεια είπε -μάλιστα προκαλώντας τους υπουργούς που ήταν εκεί και προφανώς θα έλεγα ότι έβλεπε κυρίως προς τον κ. Καμμένο- “δεσμευθείτε ότι με τη στάση σας, ανεξάρτητα των απόψεών σας, θα σεβαστείτε την κυβέρνηση και δεν θα θέσετε εμπόδια στις πολιτικές επιλογές της”. Άρα και στο θέμα της Μακεδονίας».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση «υπάρχει πλειοψηφία που θα εγκρίνει την Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει και πλειοψηφία η οποία δεν θα αποδεχτεί οποιαδήποτε πρόταση μομφής, αλλά, πολύ περισσότερο θεωρώ ότι υπάρχει και πλειοψηφία εμπιστοσύνης απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση».

Τέλος, αναφορικά με τα στελέχη της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», επεσήμανε: «Δεν νομίζω ότι έχουν κατατεθεί, ούτε από τους συγκεκριμένους συναδέλφους, ούτε από τον κ. Κοτζιά, κάποιες ενστάσεις συνολικού χαρακτήρα απέναντι στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα