Σκουρλέτης: Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ

 

imagesΗ ενίσχυση της Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας είναι μία δύσκολη εξίσωση, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης,μιλώντας στο Κόκκινο καθώς στην κοινωνία υπάρχει βία σε διάφορες εκφάνσεις, άρα και η ανάγκη προστασίας των πολιτών, αυτό που λέγεται δημιουργία του αισθήματος της ασφάλειας.

Θα πρέπει λοιπόν αυτή η δράση των Σωμάτων Ασφαλείας να συνδυάζεται από την προσπάθεια να μην περιστέλλονται τα δικαιώματα των πολιτών,να μην γίνεται αιτία περιορισμού της Δημοκρατίας. «Είναι μία δύσκολη εξίσωση, πρέπει να την απαντήσουμε προς όφελος της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων», τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντίστοιχα, η προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμμετοχική και δημοκρατική, έχει προφανώς ως εμπόδιο τις μνημονιακές πολιτικές που δεν την άφησαν ανεπηρέαστη. Πρέπει να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, υπάρχει ανάγκη για θεσμικές αλλαγές με αυτά τα χαρακτηριστικά, συνέχισε ο κ.Σκουρλέτης.

Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑΟ κ.Σκουρλέτης εκτίμησε επίσης ότι τα δημοσκοπικά στοιχεία, πέραν της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας τους, στέλνουν ένα μήνυμα ότι υπάρχει μία μερίδα του κόσμου που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει βρεθεί σε μία απόσταση από αυτόν. «Το θετικό είναι ότι ο κόσμος αυτός δεν φαίνεται να επιλέγει διαφορετική πολιτική,είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί, να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του», υπογράμμισε.

Σχολίασε εξάλλου την συνεχή επίκληση πρόωρων εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι είναι «φερετζές για να μην τοποθετηθεί στα κρίσιμα προβλήματα αυτή την χρονική συγκυρία … από τη μία ζητάει εκλογές, αλλά από την άλλη δεν έχει να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, όχι έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά απέναντι στις πολιτικές των περασμένων ετών που μας οδήγησαν εδώ». «Όταν δεν έχει κάτι διαφορετικό να προτείνεις, κάνεις φασαρία για να καλύψεις την πολιτική σου γύμνια», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα