Σκουρλέτης : «Η κυβέρνηση προσπαθεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας»

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ.Σκουρλέτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται και υπενθύμισε τη συμφωνία της ΝΔ για πλεόνασμα 4,5% τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Σόιμπλε.

Είναι σαφές ότι η συμφωνία για τα μέτρα – αντίμετρα έχει να κάνει και με το χρέος, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ειλικρινής.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η φορολογία είναι πάρα πολύ υψηλή στην Ελλάδα εκτίμησε όμως ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα είναι πάνω από το 3%.

«Για ένα λαϊκό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σχέση με την κοινωνία και η βοήθεια στους ανέργους και απόρους. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνοντας πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για την καθυστέρηση της οποίας ευθύνονται μόνο οι δανειστές, δημιουργούνται προϋποθέσεις σταθερότητας.

Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στο να σπάσει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, ανέφερε και τόνισε πως η ΝΔ δεν πείθει γιατί ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ διευκρίνισε ότι είχε αναφέρει πως με το χρονοδιάγραμμα που μας επιβάλλουν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, μας οδηγούν σε πώληση όσο – όσο.

Μίλησε παράλληλα για εγχώρια συμφέροντα που θα ήθελαν να πάρουν μονάδες, επισήμανε πάντως ότι θεωρεί αβέβαιη την ολοκλήρωση πώλησης της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα