Σκουρλέτης: Απευχόμαστε να φτάσουμε Σεπτέμβριο για κλείσιμο της αξιολόγησης

Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να αισιοδοξεί για κλείσιμο της συμφωνίας ως τον Μάιο, όμως ο Πάνος Σκουρλέτης δεν δείχνει να συμμερίζεται την ίδια αισιοδοξία.

Ο υπουργός Εσωτερικών κληθείς να σχολιάσει την πορεία της διαπραγμάτευσης, απέφυγε να δεσμευθεί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τον Σεπτέμβριο. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι τον Ιούλιο η χώρα μας θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 7 δισ. ευρώ.

«Απευχόμαστε να φτάσει ως εκεί» και εργαζόμαστε για επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, αρκέστηκε να πει σε συνέντευξή του στο Star.

Παράλληλα, ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος προ ημερών είχε ζητήσει να ψηφιστούν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν από αυξημένη πλειοψηφία, επεσήμανε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν όρους όσον αφορά το πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ελληνική Βουλή.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η γραμμή Σόιμπλε καταδεικνύει καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας, τόσο για τη νυν κυβέρνηση όσο και για τις προηγούμενες.

Πάντως ο υπ. Εσωτερικών δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ζητά από την κυβέρνηση να δεχτεί ό,τι ζητούν οι πιστωτές αλλά ταυτόχρονα αρνείται αν ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει η αξιολόγηση.

«Υιοθετώ την κουβέντα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πρόκειται για τζάμπα μάγκα», είπε.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Ενέργειας αναφερόμενος στο θέμα πώλησης μέρους της ΔΕΗ ισχυρίστηκε ότι αρκετά από τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων εκπροσωπούν εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς πάντως να μιλήσει πιο συγκεκριμένα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα