Σκληρή κριτική της Φώφης Γεννηματά στον Αλ. Τσίπρα

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, άσκησε σκληρή κριτική για τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, καταγγέλοντας εξωθεσμικές διαδικασίες και παιχνίδια με τους θεσμούς, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ακολουθεί τις χειρότερες πρακτικές της πολιτικής μας ιστορίας.

«Ένα εικοσιτετράωρο μετά το φιάσκο της δήθεν Ανάπτυξης, που ήρθε για να διαψευσθεί επισήμως μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από την ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανεβάζουν τη νέα αποτυχημένη θεατρική τους απόπειρα με τον τίτλο «Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, ενώ τόνισε ότι «χωρίς επιστημονική γνώση, χωρίς θεσμική νομιμοποίηση, δίχως ίχνος πολιτικής υπευθυνότητας, η Κυβέρνηση δεν διστάζει να παίξει -για μια ακόμη φορά- με το Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα, τους πολιτειακούς θεσμούς, τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

Αναφερόμενη δε, στον Πρωθυπουργό η κ. Γεννηματά τον κατηγόρησε ότι «εξαγγέλλει διαδικασίες παράτυπες, εξωθεσμικές, ακολουθώντας τις χειρότερες πρακτικές σκοτεινών χρόνων της πολιτικής μας ιστορίας». Προειδοποίησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι «σε πείσμα των προθέσεών του, η πραγματικότητα και η θεσμική νομιμότητα θα τον διαψεύσουν ξανά» και ότι «το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί, όπως το ίδιο προβλέπει και προνοεί».

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι ο λαός είναι, πλέον, σε θέση να τους γνωρίζει καλά και ότι οι πολίτες δεν «αγοράζουν πια το παραμύθι τους».

«Κάθε φορά που η αξιολόγηση παγιδεύεται σε νέο αδιέξοδο, κάθε φορά που η περήφανη «διαπραγμάτευση» των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγείται σε νέα άτακτη υποχώρηση, σε νέα αντιλαϊκά αντιαναπτυξιακά μέτρα, επιστρατεύουν την πρωταρχική μέθοδο προπαγάνδας: τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα