Σκληρή απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες Πανούση

Σαφείς αιχμές για τις ενέργειες του του Γιάννη Πανούση αφήνει σε δηλώσεις στον ραδιοσταθμό Real fm , η εκπρόσωπός τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι «οι καταγγελίες του κ. Πανούση ήταν τόσο “σοβαρές” που ακόμα και ο ίδιος δεν θεώρησε σκόπιμο να τις διερευνήσει ενώ ήταν υπουργός, και, επίσης, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον υπουργό ο οποίος τον διαδέχθηκε», ενώ σε άλλες δηλώσεις της έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑsyriza15122014

Η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «ο κ. Πανούσης πήγε στη Δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης» και προσέθεσε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη «ο οποίος -κατά τα λεγόμενα του ιδίου- γνώριζε ότι υπήρχαν τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία ενέπλεκαν και τον ίδιο, και παρόλα αυτά επέλεξε να τα κρατήσει αυτά για τον εαυτό του, να φύγει από τη θέση του υπουργού, να περάσουν κάποιοι μήνες, τους οποίους δεν είναι υπουργός, και να τα ανασύρει τώρα από το συρτάρι με αυτήν την χρονοκαθυστέρηση».

Αναφορικά με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου, η κ. Σβίγκου δήλωσε ότι «αυτό που θεωρώ εντελώς απαράδεκτο είναι, αφενός τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να χειριστεί αυτό το θέμα (σ.σ. ο κ. Πανούσης), αφετέρου, για να απαντήσω και στο δεύτερο ερώτημά σας, νομίζω ότι ο ίδιος ο κ. Πανούσης γνωρίζει καλά και τον κ. Λάμπρου και τη συνεργασία που είχε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, και θεωρώ ακατανόητο τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να διασύρει ανθρώπους, όπως έκανε χθες». Προσέθεσε, επίσης, ότι όπως ανέφερε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος , αλλά και ο κ. Λάμπρου σε δήλωσή του, ότι συνέδραμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που γνώριζε και ο κ. Πανούσης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους διαλόγους που μεταδόθηκαν, σύμφωνα με τους οποίους κάποιο στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς λέει ότι καλά κάναμε και ανατινάξαμε τον Πανούση το 2009, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Σαν πολιτικό στέλεχος αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από χθες γινόταν διαρροή δήθεν διαλόγων στα ΜΜΕ, και συνάδελφοί σας οι οποίοι έκαναν τη δουλειά τους -η μομφή μου δεν είναι προς αυτούς- τηλεφωνούσαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους ότι είσαστε στις καταγγελίες…, στις συνομιλίες κ.ο.κ. Αυτό δεν δείχνει ένα επίπεδο πολιτικού διαλόγου. Δείχνει απλώς μια προσπάθεια σπίλωσης, μια προσπάθεια συκοφάντησης η οποία από τη μια προσπαθεί να αγγίξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη προσπαθεί να απαξιώσει το σύνολο του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκουμε, ο οποίος, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά τα οποία του καταλογίζουν, αλλά βρίσκεται και απέναντι. Σε κάθε περίπτωση, εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω σοβαρά σε έναν πρώην υπουργό της κυβέρνησης, την οποία στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, 10 μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι απειλείτο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια τέτοια φαιδρότητα όλη αυτή η ιστορία για την οποία δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό που με ρωτάτε».

Σε άλλες δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό Alpha 989, για το ίδιο θέμα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «υπήρξε μια προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωσης της ιστορίας και των αξιών του» και πρόσθεσε ότι «το να υπάρχει οποιοσδήποτε που να θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασυνδέσεις με την τρομοκρατία και με ανθρώπους που απειλούν τη ζωή πολιτικών προσώπων, οι οποίοι μάλιστα ήταν και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αστειότητες και βαθιά προσβλητικές και απαξιωτικές για την ιστορία και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, γι’ αυτό ακριβώς απαντήσαμε χθες ως κόμμα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα