Σκληρή αναμέτρηση Π.Σκουρλέτη – Α.Γεωργιάδη στη Βουλή (βίντεο)

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκουρλέτης ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη εάν υπερασπίζεται το «Μακελειό», για το οποίο είπε ότι είναι «το πιο χυδαίο φασιστικό έντυπο». Μάλιστα, με αφορμή αποστροφή του κ. Γεωργιάδη για βιβλία του Ν. Κοτζιά, κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να συγκρίνει τα βιβλία αυτά με τα δικά του».

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε λόγο για “καρέκλες” δεν ξέρει τι σημαίνει στόφα αριστερού βουλευτή» αναφέροντας χαρακτηριστικά «μας χωρίζει χάος (με τον κ. Γεωργιάδη)», ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ θα καταψήφιζε τη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανεξαρτήτως του περιεχομένου.

Ακόμα, καταλόγισε «πατριδοκαπηλία» στη ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο φόβος της ηγεσίας της για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος «από τα δεξιά» την οδηγεί στο να «ποτίζει το δέντρο της ακροδεξιάς», ενώ «ενθαρρύνει τις φασιστικές φωνές που ακούσαμε σήμερα το πρωί στη Βουλή».

Εν συνεχεία χαρακτήρισε «τραγωδία» την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση ποιά ακριβώς προοπτική δίνει στην ελληνική Μακεδονία.

Όπως είπε, η συμφωνία έχει δυναμική και αποτελεί ένα βήμα υπέρ της ειρήνης «και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απέναντι για χατίρι του Σαμαρά».

Γεωργιάδης: Από το πρωί γίνατε όλοι καραμανλικοί

Αμέσως, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως κατηγορείται γιατί από τον ΛΑΟΣ πήγε στη ΝΔ. Ωστόσο, όπως είπε με νόημα, δεν άκουσε αντίστοιχη κριτική για τους Π. Κουρουμπλή, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρη και Φ. Κουβέλη.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψεύδος και υποκρισία καθώς «από το πρωί γίνατε όλοι καραμανλικοί, αλλά ξεχάσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε πει ότι “το όνομά μας είναι η ψυχή μας”».

Όσον αφορά το «Μακελειό» είπε πως έχει καταδικάσει τα δημοσιεύματά του αλλά, όπως υποστήριξε, ο κ. Σκουρλέτης δεν καταδίκασε, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ περιοδικό που είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, γεμάτο μώλωπες.

Σκουρλέτης: Χρησιμοποιούσαν τον Μπαλτάκο για να συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε πως δεν τον ενοχλεί η αλλαγή κόμματος εκ μέρους του κ. Γεωργιάδη, αλλά οι ιδέες του καθώς, όπως είπε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ «επί Σαμαρά χρησιμοποιούσαν τον Μπαλτάκο για να συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή, τώρα είστε εσείς για να συνομιλούν με την ακροδεξιά».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα