Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ κατά Άιντε για το κυπριακό

Το Υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όσα αναφέρει ο κ. Άιντε σε μία από τις συνεντεύξεις «που απλόχερα μοιράζει»:

«Απορούμε γιατί ο κ. Άιντε δίνει συνεντεύξεις μόνο σε ελληνόφωνα έντυπα. Περιμένουμε δε πότε θα μιλήσει και σε εφημερίδα της Τουρκίαςκαι θα εξηγήσει τις ευθύνες της τελευταίας για την κατάρρευση των συνομιλιών.

Τον καλούμε εν τω μεταξύ να μας διευκρινίσει. Δέχθηκε ή όχι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου την κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της ΣυνθήκηςΕγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης, όπως σαφώς δηλώνει ο κ. Άιντε σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις;

Γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το αντίθετο τόσο μέσα στη Διάσκεψη όσο και δημόσια. Εκτός και αν ο κ. Άιντε βρισκόταν σε άλλη Διάσκεψη ή ήθελε να ακούσει διαφορετικά πράγματα…

Απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Άιντε προβαίνει σε δηλώσεις ως κάποιος που έχει πρόθεση να παραιτηθεί από μεσολαβητής του ΟΗΕ ενόψει της, ως φαίνεται, πιο ικανοποιητικής θέσης του Εκπροσώπου Τύπου της Τουρκικής Κυβέρνησης. Η φράση του στην ίδια συνέντευξη «δεν το είπε ακριβώς έτσι ο κ. Τσαβούσογλου» είναι ενδεικτική της μετακίνησης που κάνει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα