Σκληρή ανακοίνωση από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το γκαλά στο Χίλτον

Με ανακοίνωση – καταπέλτη παρεμβαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με πρόεδρο τον κ. Χριστόφορο Σεβαστίδη, στο ζήτημα του εορτασμού των 182 ετών του Αρείου Πάγου, αύριο Παρασκευή στο ξενοδοχείο Χιλτον.

Η Ένωση δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο (υπήρξε σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος») για την «πολυτελή εκδήλωση», και τονίζει ότι «επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν».

Η Ένωση δεν θα είχε ασχοληθεί, τονίζεται στην ανακοίνωση, «αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο, όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης».

Και συμπληρώνεται: «Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση. Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα. Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η Ένωση σχολιάζει σκωπτικά το γεγονός ότι η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τα 182  χρόνια του ανώτατου δικαστηρίου (στη λογική ότι οι επέτειοι εορτάζονται τουλάχιστον ανά πεντηκονταετίες), υπογραμμίζει, δε, ότι το νέο αυτό ζήτημα προκύπτει «προτού ακόμη επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα