Σκηνικό πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό

Σκηνικό πολέμου θυμίζει τις τελευταίες μέρες το θέμα του ασφαλιστικού,μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Το κλίμα που επικρατεί τρία 24ωρα πριν από την πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ στο Μαξίμου προδιαγράφει πως δύσκολα οι δύο πλευρές θα βρουν κοινό σημείο συνεννόησης για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού.tsipras-mitsotakis

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση μετά τον 1 χρόνο διακυβέρνησης για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενώ η κυβέρνηση απαντά  «Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός» αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητική ανακοίνωση .

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ που θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, έχει διαμηνύσει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει το ασφαλιστικό.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας. Η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής. Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Τέλος από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων υπάρχει μια θετική προσέγγιση για την πρόοδο που έχει κάνει η κυβέρνηση χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα που στέλνει στην Ελλάδα ,Ο Γ.Ντάισελμπουμ δήλωνε ότι το πλάνο για το ασφαλιστικό είναι καλό παρόλο που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφωνίας,σημειώνοντας ότι  πρέπει πρώτα  να εξεταστεί αν βγαίνουν τα νούμερα και με ποιο τίμημα για την οικονομία.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων, καθώς όπως αναφέρουν η λύση στο πρόβλημα δεν είναι οι μειώσεις ,αλλά το να βρεθεί μια χρυσή τομή που θα δώσει  ώθηση στην ελληνική οικονομία και όχι την περαιτέρω φτωχοποιήση της κοινωνίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα