Σκα Κέλερ:Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει τις μεγάλες δυσκολίες και τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ, κατά την πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα, μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης,εξέφρασε τη στήριξή της στην Ελλάδα, η οποία δέχεται το μεγάλο βάρος της προσφυγικής κρίσης, υπό δημοσιονομικά δύσκολες συνθήκες .

Δεν μπορεί οι Έλληνες να υποδέχονται τους πρόσφυγες ανοίγοντας τα σπίτια τους και ταυτόχρονα να κινδυνεύουν να τα χάσουν με την επιβολή αυστηρότερων κανόνων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κέλερ, η οποία υπογράμμισε ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες, μάλλον πρέπει να χαλαρώσουν κάποιοι κανόνες παρά να αυστηροποιηθούν περισσότερο.

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα. Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη», δήλωσε και τόνισε ότι στόχος είναι «να διασφαλιστεί νόμιμη και ασφαλής πρόσβαση στους πρόσφυγες» προς τις ευρωπαϊκές χώρες και «να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός υποδοχής και μετεγκατάστασης, όχι μόνον για έκτακτες αλλά και για κανονικές συνθήκες».

Η κ. Κέλερ, η οποία επισκέφθηκε τη Λέσβο προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα για την κατάσταση, τόνισε ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος, χρήμα και εξοπλισμός σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή».

Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, από το τέλος της περασμένης εβδομάδας έως σήμερα, η κ. Κέλερ είχε σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, με τους οποίους συζήτησε για το προσφυγικό, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. «Είδα αποφασιστικότητα και φιλοδοξία να προχωρήσει η κυβέρνηση, αλλά όλα είναι υπό τη σκιά του προσφυγικού προβλήματος», είπε, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει τις μεγάλες δυσκολίες και τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα