Σκάνδαλο Novartis: Έρχονται διώξεις για 6 πολιτικούς

Έρχονται διώξεις για 6 πολιτικούς και για χιλιάδες γιατρούς για το σκάνδαλο Novartis. Η υπόθεση προχωρά γρήγορα, νέα στοιχεία έρχονται από το FBI και ως το τέλος του χρόνου θα ασκηθούν οι πρώτες διώξεις. “Έχει ωριμάσει για ορισμένους και η άσκηση ποινικών διώξεων και όταν θα γίνουν δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το ότι αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να διωχθούν” τόνισε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” της ΕΡΤ .

Πρόσθεσε ότι οι Εισαγγελείς είναι πολύ προσεκτικές στη δουλειά τους γιατί κοιτούν εκατοντάδες λογαριασμούς των εμπλεκόμενων, και των συζύγων και των παιδιών τους, και των συγγενών εξ αίματος γενικά, προσπαθώντας να εξακριβώσουν αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος, και επεσήμανε οτι δεν είναι εύκολα τα πράγματα αφού εκτός από τη γνωστή 10άδα των πολιτικών που το όνομά τους περιλαμβάνεται στη δικογραφία υπάρχουν και 4.200 ονόματα γιατρών, σύμφωνα με τους καταλόγους που έχουν πάρει οι αρχές από τη Novartis, μετά τις εφόδους.

Τόνισε ότι “γίνεται δουλειά καθημερινά” για την υπόθεση “αλλά εμείς δεν την μαθαίνουμε και σωστά“, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχουν έρθει νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ και εμφανίστηκε σίγουρη ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ασκηθεί οι πρώτες διώξεις.

Υπάρχουν, όπως είπε, 3-4 που δεν έχουν βρεθεί στοιχεία και οι υποθέσεις τους θα μπουν στο αρχείο, αναφερόμενη στην 10άδα, “για τους άλλους όμως θα προχωρήσει”, ενώ για τους γιατρούς είπε ότι δύσκολα θα υπάρξουν αμφιβολίες αφού “οι άνθρωποι έδιναν το ΑΦΜ τους για να μη γίνει κανένα λάθος και δεν τα πάρουν”!

πηγή  eretikos.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα