Σκάνδαλο μεγατόνων στη Γαλλία!Η σύζυγος του Φιγιόν πήρε 500.000 ευρώ ως σύμβουλος ενώ δεν δούλεψε ούτε μια ώρα!

Σύμφωνα με αποκάλυψε εφημερίδας, η σύζυγος του υποψήφιου με την δεξιά για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν – ο οποίος θεωρείται και φαβορί- κατηγορείται ότι έλαβε 500,000 ευρώ ως κοινοβουλευτικός του συνεργάτης, χωρίς να δουλέψει ούτε μία ώρα.

 Ειδικότερα, εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine ανέφερε ότι η Πενελόπ Φιγιόν πληρώθηκε 500.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική συνεργάτης του συζύγου της, αλλά και του αντικαταστάτη του στην Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, καθώς και για εργασία σε εφημερίδα με άξονα τον πολιτισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις ότι εργάστηκε πραγματικά.

Ο συντηρητικός υποψήφιος εξοργισμένος με το δημοσίευμα χαρακτήρισε το άρθρο «γεμάτο απέχθεια και μισογυνισμό» και τόνισε «είμαι εξοργισμένος από την απέχθεια και τον μισογυνισμό που αποπνέει το συγκεκριμένο άρθρο». Δεν έδωσε όμως ακόμα καμιά πειστική απάντηση σχετικά με το θέμα πράγμα που τόνισε και ο Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ίδιος ο Φιγιόν που παρουσίαζε τον εαυτό του ως τη λύση σε ένα διαφθαρμένο χρόνια σύστημα φαίνεται πως παρά τις αντιδράσεις του βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα