Σκάει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής μεταπολίτευσης;

Όταν κάποιοι αναφέρονται στις θυσίες του λαού κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων, ίσως να έχουν στο μυαλό τους την κυριολεκτική θυσία του λαού. Πράγματι, η φυσική εξόντωση κάποιων συνανθρώπων μας που επήλθε μέσα από την υποβάθμιση των νοσοκομείων, το «στράγγισμα» των ασφαλιστικών ταμείων και την αφαίμαξη των δημόσιων χρημάτων, αποτελεί «θυσία», θυσία στο βωμό του μαύρου κέρδους.

Η δικογραφία που αφορά το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis οδεύει προς τη Βουλή, φέρνοντας πονοκέφαλο τουλάχιστον σε δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς που υπηρέτησαν το ελληνικό δημόσιο πριν το 2015.

Σύμφωνα με πηγές που φέρονται να γνωρίζουν αρκετά καλά την υπόθεση, η ιστορία φαίνεται ότι εμπλέκει την φαρμακευτική εταιρεία και υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού ζημίωσαν το ελληνικό κράτος κατά πολλά δισεκατομμύρια.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, αφού πέραν του πακτωλού χρημάτων που αφορά η υπόθεση, υπάρχει και μια πρόκληση η οποία αφορά και τη χρονική περίοδο κατά την οποία τελέστηκαν τα αδικήματα, με την έρευνα των Αρχών να εστιάζει στην χρονική περίοδο κατά την οποία η χώρα ήδη είχε τεθεί υπό το καθεστώς των μνημονίων και ο «μεταρρυθμιστικός» οδοστρωτήρας, κινούμενος σε υψηλές ταχύτητες, περνούσε πάνω από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, ενώ παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση φαίνεται ότι έχει «ζουμί» και πολύ πιθανόν να είναι αρκετοί αυτοί που θα βράσουν σε αυτό…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα