Σιβηρία:Δωρεάν πρόβατα σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα

Οι αρχές της πόλης Κεμέροβο στη Σιβηρία μοιράζουν πρόβατα σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

20110819_115814

Συγκεκριμένα, σε 500 οικογένειες θα δοθεί μιαπροβατίνα και ένα κριάρι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Τα πρόβατα που θα δοθούν επιλέχθηκαν αποκλειστικά για το πρόγραμμα αυτό και θα παρέχουν το κρέας, το γάλα και το μαλλί τους για να χρησιμοποιηθεί για ρούχα.

Ωστόσο, για να λάβουν οι οικογένειες αυτές τα πρόβατα θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη φροντίδα τους.

Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει προς όφελοςμονογονεϊκών οικογενειών με τρία ή περισσότερα παιδιά. Περισσότερες από 5.000 οικογένειες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είναι επιλέξιμες για πέντε κοτόπουλα και δέκα κιλά σιτάρι για να τραφούν.

Από το 2009 και μετά, οι οικογένειες της περιοχής του Κεμέροβο έχουν λάβει 1.000 αγελάδες και 5.200 λαγούς μέσω αντίστοιχων πρωτοβουλιών.

Η Περιφέρεια Κεμέροβο (Ке́меровская о́бласть) της Ρωσίας υπάγεται στο  Σιβηρικό Διαμέρισμα. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και η ονομασία Κουζμπάς.

Στο λεκανοπέδιο Κουζνέτσκι εξορύσσεται το 30% του ρωσικού άνθρακα. Έχει υπολογισθεί ότι τα κοιτάσματα καλύπτουν μία έκταση 69.900 χμ² και φθάνουν σε βάθος τα 1.800 μ, κάνοντας το Κουζμπάς μία από τις μεγαλύτερες ανθρακοπαραγωγές περιοχές του κόσμου με δυναμικό 725 δισεκατομμύρια τόνους. Η εξόρυξη και κατεργασία του άνθρακα είναι η βάση όλης της βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιφέρεια.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα