Σημαντικές νίκες ομογενών στην πολιτειακή Γερουσία

Κερδισμένη κατά δύο μέλη του Κογκρέσου αναδεικνύεται στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, που σημείωσε επιπρόσθετα κέρδη και σε τοπικό επίπεδο.

Επανεξελέγησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι τέσσερεις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές: Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριδα με ποσοστό 58%), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός της Φλόριδας με 58%), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός του Μέριλαντ με 67%) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα με 67%).

Κώστας Μπιλιράκης

Τσάρλι Κριστ

Τζον Σαρμπάνης

Ντίνα Τάιτους
Όπως έγραφαν τα ΜΜΕ του Νιου Χαμσάιρ, πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, στην 1η περιφέρεια θα γραφόταν ιστορία ούτως ή άλλως, εκλέγοντας είτε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο, ή τον πρώτο αφροαμερικανό. Νικητής τελικά, ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική ελληνοαμερικανός συνιδιοκτήτης εστιατορίου, Κρις Πάππας με 53,55%.

Κρις Πάππας
Επίσης, επικράτησε με 56% στην 6η Περιφέρεια της Φλόριντα ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος με ελληνικές ρίζες Μάικλ Βαλτζ (Michael Waltz). Αντίθετα, απέτυχε να εισέλθει στη Γερουσία η ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου – Βούκμιρ (Leah Vukmir) στην πολιτεία Ουισκόνσιν, λαμβάνοντας 44,5%.

Μάικλ Βαλτζ

Λία Παπαχρήστου – Βούκμιρ
Μόλις 14% έλαβε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος βουλευτής, Αντώνης Πάππας, στην περιφέρεια του Κουίνς, απέναντι στο νέο αστέρι της αριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος, Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ.

Αντώνης Πάππας
Επανεξελέγη ο φιλέλληνας γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ

Παρά τα 38 εκ. για αρνητική προεκλογική καμπάνια που έριξε ο δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικάνος, Ρόμπερτ Χάγκιν, ο φιλέλληνας γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, επανεξελέγη με 53,5%.

Μπομπ Μενέντεζ
Ηττήθηκε στο Στάτεν Άιλαντ – Μπρούκλιν ο υποστηριζόμενος από ομογενείς ρεπουμπλικάνος βουλευτής, Νταν Ντόνοβαν.

Σε τοπικό επίπεδο, η πολιτειακή γερουσία της Νέας Υόρκης θα έχει πλέον τρεις Ελληνοαμερικανούς, ενώ μεγάλη πλειοψηφία έχουν κατακτήσει οι Δημοκρατικοί. Μετά τον Μιχάλη Γιάνναρη, εξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία o Άντριου Γουνάρδης στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, κι ο Τζέιμς Σκουφής στην 39η περιφέρεια.

Μιχάλης Γιάνναρης

Άντριου Γουνάρδης

Τζέιμς Σκουφής
Επανεξελέγησαν ακόμη, η δημοκρατική, Αραβέλα Σιμωτά, στην Αστόρια κι η ρεπουμπλικανή, Νικόλ Μαλλιωτάκη, στο Μπρούκλιν.

Αραβέλα Σιμωτά

Νικόλ Μαλλιωτάκη

 

πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα