Σημαδιακή η σημερινή μέρα…

Σημαδιακή φαίνεται ότι θα αποδειχτεί σε κάθε περίπτωση η σημερινή μέρα, καθώς μετά την πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, θα έχει γίνει φανερό εάν το πολιτικό «διαζύγιο»μεταξύ  των δύο κυβερνητικών εταίρων αποτελεί πραγματικότητα, κάτω από ποιες συνθήκες και διαδικασίες πρόκειται να εκδοθεί και πως θα διαμορφώσει την πολιτική εικόνα της επόμενης μέρας.

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην «κόκκινη γραμμή» που έχει χαράξει ο ίδιος και η παράταξή του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποχωρεί, μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Παρά ταύτα, δεν είναι απόλυτα βέβαιο εάν παράλληλα θα αποσύρει και τη στήριξή του στην κυβέρνηση. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τις προχθεσινές δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει, πιθανό και μέσα στο Σαββατοκύριακο στη διαδικασία αιτήματος στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Πηγές από το μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι είναι διασφαλισμένη η πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Σε αυτή την περίπτωση ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα της φύσης των εξελίξεων στο ενδεχόμενο ο Π.Καμμένος να φύγει από την κυβέρνηση, να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης και στο τέλος να μην περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών…

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα