Σημίτης: Η μέχρι τώρα πορεία της Ε.Ε δεν αρκεί

Ομιλία με θέμα, «Σκέψεις για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», θα κάνει απόψε στα Ιωάννινα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού. Ο κ. Σημίτης που βρίσκεται από το πρωί στα Ιωάννινα, έκανε δηλώσεις στον τοπικό τηλεοπτικό ITV.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως “το θέμα της εξέλιξης της Ευρώπης είναι ενα από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν όλους τους Ευρωπαίους. Μάλιστα, από αύριο συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει μια συζήτηση για την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωπαικής Ένωσης. Η αυριανή συνεδρίαση μάλλον δεν θα έχει κάποια αποτελέσματα, γιατί δεν έχει σχηματιστεί ακόμα η κυβέρνηση στην Γερμανία, αλλά παρ΄ όλα αυτά, είναι μια σημαντική ημερομηνία, γιατί τίθεται το θέμα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Η μέχρι τώρα πορεία δεν αρκεί”.

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό, ότι δηλαδή, οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να εγκαταλειφθούν, απάντησε:

“Αυτό το θέμα υπάρχει εδώ και καιρό. Είναι από τα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και πρόκειται να συζητηθεί. Όπως και σε αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση και χρειάζεται δουλειά”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα