Σε 90 ημέρες το Κέιπ Τάουν ξεμένει από νερό -Τελειώνουν τα αποθέματα

Επειτα από τρία χρόνια τρομακτικής ξηρασίας, το Κέιπ Τάουν έχει νερό για περίπου 90 ημέρες ακόμη και είναι σε πορεία για να γίνει η πρώτη μεγάλη χώρα παγκοσμίως που τελειώνουν τα αποθέματά της.

Αν οι κάτοικοι δεν περιορίσουν δραστικά την καθημερινή κατανάλωση, τότε οι βρύσες σύντομα θα… στερέψουν, προειδοποίησε η δήμαρχος Πατρίσια ντε Λιλ. Πόσο σύντομα; Στις 22 Απριλίου.

Δεν θέλει απλά να τους τρομάξει. Η ημερομηνία είναι πραγματική. Υπολογίζεται κάθε εβδομάδα με βάση τα αποθέματα και την καθημερινή κατανάλωση. Στις 8 Ιανουαρίου η δήμαρχος ενημέρωσε ότι πλέον η ημερομηνία που θα τελειώσει το νερό στο Κέιπ Τάουν δεν είναι η 29η Απριλίου, αλλά επτά ημέρες νωρίτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μείνει ούτε σταγόνα κυριολεκτικά. Οι δημοτικές αρχές έχουν αποφασίσει ότι όταν τα φράγματα πέσουν στο 13,5% της χωρητικότητάς τους, θα σταματήσει η παροχή νερού με εξαίρεση τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, όπως σε νοσοκομεία.

Αν τελικά γίνει αυτό, τότε οι κάτοικοι του Κέιπ Τάουν θα πρέπει να πηγαίνουν σε ένα από τα περίπου 200 σημεία παροχής νερού σε όλη την πόλη, όπου θα μπορούν να πάρουν έως 25 λίτρα την ημέρα. Εκεί θα υπάρχουν ένοπλοι φρουροί, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν διαμάχες.

Ηδη έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση. Ο δήμος έχει βάλει πλαφόν 87 λίτρα νερού ανά άτομο, καθημερινά. Για τα περισσότερα σπίτια αυτό σημαίνει ντους των 2 λεπτών, όχι πότισμα του κήπου ή πλύσιμο του αυτοκινήτου, ανακύκλωση του νερού που χρησιμοποιείται στο μπάνιο, περιορισμένο πλύσιμο πιάτων και χρήσης πλυντηρίου ρούχων.

Αυτό δεν έχει αποτέλεσμα όμως. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του δήμου, μόνο το 54% των κατοίκων πετυχαίνουν τον στόχο. Για αυτό και πλέον θεωρείται ότι τα αποθέματα θα τελειώσουν στις 22 Απριλίου.

Πηγή: Time 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα