Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο

jkh-300x199Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά στη νότια Χίο, που κατέκαψε, από χθες τα χαράματα που ξεκίνησε, χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού, ώστε να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα τρία ελικόπτερα, που το βράδυ παρέμειναν στη Χίο, ώστε να ξεκινήσουν τις ρίψεις από το πρωί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, η καμένη έκταση είναι περίπου 35.000 στρέμματα, ενώ όπως σημείωσε «η φωτιά θα σβήσει εντελώς μέχρι το απόγευμα, αν βοηθήσει ο καιρός και διατηρηθούν οι χαμηλής έντασης άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι η ζημιά στα μαστιχόδεντρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπο μέχρι και το 90% των μαστιχόδεντρων καταστράφηκε στα χωριά Λιθί, Ελάτα και Βέσσα ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές σε Μεστά, Αρμόλια και Πυργί.

Σήμερα τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα