Σε χαμηλό δύο ετών οι ευρωαγορές

Ισχυρές απώλειες σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX να πέφτει σε χαμηλό δύο ετών ειδικά μετά το τεχνολογικό sell-off στη Wall Street και το σκάνδαλο Danske που ωθεί τη μετοχή της Deutsche Bank σε ιστορικά χαμηλά.

Την Τριτη, η γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού κλάδου Bafin ζήτησε από την Deutsche Bank να παράσχει πληροφορίες για τις συναλλαγές της με την Danske Bank, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος, δηλώνει πηγή κοντά στην υπόθεση. Οι ανησυχίες σχετικά με την ανάμειξή της στο μεγαλύτερο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος στην Ευρώπη πίεσαν περαιτέρω τη μετοχή της η οποία υποχώρησε σήμερα κατά 4,8% σε ιστορικά χαμηλά στα 8,15 δολάρια, ενώ χθες έκλεισε με απώλειες 8,4%.

Σε αυτό το κλίμα, όπως μεταδίδει το economy365.gr, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,58% στις 11.066,41 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 1,1% στις 351,06 μονάδες στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Δεκεμβρίου 2016, με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει απώλειες της τάξης του 8%.

Στα υπόλοιπα χρηματιστήρια, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,79% κι έκλεισε στις 6.945,25 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,21% στις 4.924,89 μονάδες.

Επιπλέον, υπό πίεση βρέθηκαν οι ιταλικές αγορές μετοχών και ομολόγων, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Κομισιόν θα εκφραστεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας, η οποία ξεπέρασε τα προβλεπόμενα όρια για το έλλειμμα και αναμένεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση διαμηνύει σε υψηλούς τόνους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε χιλιοστό. Έτσι, ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο έκλεισε στις 18.471,38 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,87%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα