Σε υψηλό 3 μηνών το δολάριο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών διαμορφώθηκε το δολάριο, κερδίζοντας έδαφος έναντι των βασικότερων νομισμάτων, την ώρα που αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων “φλερτάρουν” με τα ψυχολογικά επίπεδα του 3%.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ενισχύεται κατά 0,5%, φθάνοντας στο 90,74 – ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Μάλιστα, όσον αφορά στις επιδόσεις του έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο ξεπέρασε τα επίπεδα των 108 γιεν για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,56% στα 1,223 δολάρια, ενώ η στερλίνα χάνει 0,34%, φθάνοντας στα 1,395 δολάρια.

Η ανοδική τάση του δολαρίου λαμβάνει χώρα εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed μέσα στο 2018. Γίνεται λόγος, ειδικότερα, για 4 αυξήσεις, έναντι 3 που είχε προηγουμένως υποδείξει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα υψηλότερα επιτόκια ενισχύουν τη ζήτηση για το εθνικό νόμισμα μιας χώρας, καθώς οι αποδόσεις των επενδύσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερες, συγκριτικά με χώρες με χαμηλότερα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου γνωρίζει άνοδο 0,44%, στο 2,97%, δηλαδή μια “ανάσα” από τα ψυχολογικά επίπεδα του 3%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα