Σε υψηλό πέντε εβδομάδων ο χρυσός

Σε υψηλό πέντε εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 3%, καθώς εντάθηκαν οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

“Τα κέρδη του χρυσού δείχνουν μη αναμενόμενα, αλλά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν την αυξανόμενη μεταβλητότητα στις αγορές μετοχών και την αβεβαιότητα γύρω από το ζήτημα με δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι επιπλοκές ενός μεγαλύτερου εμπορικού πολέμου προσδίδουν ασφάλεια στα πολύτιμα μέταλλα” σχολίασε ο Peter Spina της GoldSeek.com.

Ο χρυσός για παράδοση Απριλίου κατέγραψε κέρδη 22,50 δολ. ή 1,7%, για να κλείσει στα 1.349,90 ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Φεβρουαρίου.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει με το εμπόριο προκάλεσε πτώση των μετοχών διεθνώς, υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων και αποδυνάμωση του δολαρίου-όλοι παράγοντες που είναι θετικοί για τον χρυσό, επισήμαναν αναλυτές της Commerzbank σε σημείωμα στους πελάτες της.

Η τιμή του χρυσού και χθες είχε κλείσει σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου, αφότου η Fed ναι μεν αύξησε τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, αλλά άφησε να εννοηθεί πως η νομισματική της πολιτική θα είναι λιγότερη επιθετική αυτή τη χρονιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα