Σε σημαντική αμυντική συμφωνία κατέληξαν Ρωσία και Αίγυπτος

Κέρδισε τον διαγωνισμό η Ρωσία για την πώληση στην Αίγυπτο επιθετικών ρωσικών ελικοπτέρων τύπου Κa-52K, που προορίζονται για τα ελικοπτεροφόρα τύπου Mistral , δήλωσε από το Λε Μπουρζέ, όπου πραγματοποιείται η διεθνής αεροπορική έκθεση, ο επικεφαλής του οργανισμού Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Dmitry Sugayiev.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό που απομένει είναι να καθορισθούν οι τεχνικές προδιαγραφές των ελικοπτέρων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια «επίπονη» και «χρονοβόρα» διαδικασία.

Η Ρωσία, που συμμετέχει στην έκθεση του Λα Μπουρζέ από το 1957, εφέτος εκπροσωπείται από 34 εταιρείες, με 190 εκθέματα, τα οποία όμως δεν είναι πραγματικά αλλά απομιμήσεις. Ο λόγος που δεν συμμετείχε με πραγματικά εκθέματα, ήταν, όπως δήλωσε ο Dmitry Sugayiev., ότι υπήρχαν πληροφορίες που έλεγαν ότι θα υπάρξουν προβλήματα με τις γαλλικές τελωνειακές αρχές και έτσι δεν ήθελαν να το διακινδυνεύσουν. Εκτός των άλλων όπως είπε η Ρωσία «δεν ήταν και απολύτως βέβαιη ότι η συμμετοχή της, θα ήταν μια συμμετοχή όπως είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα