Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη

Με “άρωμα” προεκλογικό ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο η 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η πολιτική αντιπαράθεση .

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, αναμένεται το απόγευμα να συναντήσει τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να ανακοινώσει ένα πακέτο εξαγγελιών που έχουν στόχο την ελάφρυνση των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αυλαία για τις κινητοποιήσεις σήμερα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να διαδηλώνουν για την κατάσταση το χώρο της Υγείας, αλλά και με εκδηλώσεις στην πόλη ως προετοιμασία των αυριανών διαδηλώσεων με αφετηρία κυρίως το άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην «πορεία επιβίωσης» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης οι διαμαρτυρόμενοι το πρωί σήκωσαν πανό, που μεταξύ άλλων έγραφαν: «ΕΣΥ: ερείπιο» και «2018-2060: 42 χρόνια ματωμένα πλεονάσματα».

Μπαράζ κινητοποιήσεων

Θα ακολουθήσουν στις 6 μ.μ. του Σαββάτου συγκεντρώσεις, πορείες και δράσεις με κοινωνικές και πολιτικές διεκδικήσεις από αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες, συνδικάτα, φορείς, σωματεία, σχηματισμούς και ομάδες του αναρχικού χώρου.

Στο συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και ενάντια στον «εορτασμό» της ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ καλούν, μεταξύ άλλων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, το  Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα και το ΚΚΕ(μ-λ). .

Συλλαλητήριο «μακεδονομάχων»

Την ίδια ώρα μαίνεται σιωπηρή μάχη συμβολισμών με το ανέβασμα και κατέβασμα εθνικιστικών πανό στους δρόμους της πόλης, ενώ δεν λείπουν οι προβοκάτσιες εκ μέρους των διοργανωτών και των υπερεθνικιστών «συντρόφων» τους.

Η συγκέντρωση των «μακεδονομάχων» είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 7 μ.μ. στο Βελλίδειο από ακροδεξιές, εθνικιστικές, παραθρησκευτικές, ακόμα και φασιστικού τύπου οργανώσεις, που το τελευταίο διάστημα, με διάφορα προσωπεία, δραστηριοποιούνται γύρω από το Μακεδονικό.

Αστακός η συμπρωτεύουσα 

Στο μεταξύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με πλέγμα ελέγχων και διακριτική επιτήρηση σε άτομα, ομάδες και στέκια του ακροδεξιού χώρου, βρίσκονται σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη, υπό τον φόβο προβοκάτσιας και εκτρόπων.

Τα επιτελεία των διευθύνσεων (τάξης, ασφάλειας, τροχαίας) έχουν καταρτίσει ειδικά σχέδια για την φρούρηση της έκθεσης, χώρων και κτηρίων και τη διασφάλιση της τάξης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ στον σχεδιασμό των μέτρων συμμετείχαν αξιωματικοί αμερικανικών υπηρεσιών, καθώς στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή απ’ την Ουάσινγκτον.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6 τα ξημερώματα Δευτέρας, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Σε ορισμένους δρόμους δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, το Σάββατο σταδιακά και ανάλογα με τις συγκεντρώσεις, θα διακόπτεται η κυκλοφορία σε κάποιες οδούς ενώ παράλληλα θα εφαρμόζονται εκτροπές της κίνησης των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα