Site icon The Indicator

Σε πτώση οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα μηνύματα Powell

Σε αρνητικό έδαφος “διολίσθησαν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έκαναν focus στα χθεσινά σχόλια του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ο οποίος εξέπεμψε μήνυμα υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.

Στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, ο πρόσφατα διορισμένος πρόεδρος της Federal Reserve προσπάθησε παράλληλα να εκτονώσει τις ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές, σημειώνοντας ότι οι έντονες διακυμάνσεις την τελευταία περίοδο στα ταμπλό, δεν αναμένεται να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο outlook της οικονομίας.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Powell, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,4%, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,72%, τον γαλλικό CAc 40 να χάνει 0,38% και τον γερμανικό DAX να διαμορφώνεται 0,48% χαμηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,39%, ο ισπανικός IBEX 35 γνώρισε πτώση 0,55%, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 0,16%.

Την “κορυφή” του Stoxx 600 κατέκτησε η μετοχή της Dialog Semiconductor, σημειώνοντας “άλμα” 9% μετά από τη δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων της, ενώ “βουτιά” άνω του 9% γνώρισε η μετοχή της Biomerieux. Παράλληλα, πτώση 3,3% σημείωσε η μετοχή της Bayer, έπειτα από την υποχώρηση των κερδών δ’ τριμήνου. Ακόμη, 6% έχασε η μετοχή της ITV, στον απόηχο των μειωμένων κατά 5% κερδών της.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης κινήθηκε πτωτικά για τρίτο διαδοχικό μήνα, τον Φεβρουάριο. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν, ειδικότερα, κατά 1,2%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας τη χαμηλότερη άνοδο από το 2016.

Exit mobile version