Σε πτώση οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα μηνύματα Powell

Σε αρνητικό έδαφος “διολίσθησαν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έκαναν focus στα χθεσινά σχόλια του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ο οποίος εξέπεμψε μήνυμα υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.

Στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, ο πρόσφατα διορισμένος πρόεδρος της Federal Reserve προσπάθησε παράλληλα να εκτονώσει τις ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές, σημειώνοντας ότι οι έντονες διακυμάνσεις την τελευταία περίοδο στα ταμπλό, δεν αναμένεται να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο outlook της οικονομίας.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Powell, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,4%, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,72%, τον γαλλικό CAc 40 να χάνει 0,38% και τον γερμανικό DAX να διαμορφώνεται 0,48% χαμηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,39%, ο ισπανικός IBEX 35 γνώρισε πτώση 0,55%, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 0,16%.

Την “κορυφή” του Stoxx 600 κατέκτησε η μετοχή της Dialog Semiconductor, σημειώνοντας “άλμα” 9% μετά από τη δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων της, ενώ “βουτιά” άνω του 9% γνώρισε η μετοχή της Biomerieux. Παράλληλα, πτώση 3,3% σημείωσε η μετοχή της Bayer, έπειτα από την υποχώρηση των κερδών δ’ τριμήνου. Ακόμη, 6% έχασε η μετοχή της ITV, στον απόηχο των μειωμένων κατά 5% κερδών της.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης κινήθηκε πτωτικά για τρίτο διαδοχικό μήνα, τον Φεβρουάριο. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν, ειδικότερα, κατά 1,2%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας τη χαμηλότερη άνοδο από το 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα