Σε πλήρη εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Στην Τρίπολη δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Έντονα τα καιρικά φαινόμενα στο Αγρίνιο 

Το μεσημέρι της Κυριακής το Αγρίνιο και γενικότερα η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επλήγη από έντονη βροχόπτωση, συνοδευόμενη από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο Μέτσοβο, με τους δρόμους να μετατρέπονται μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια:

Αχαΐα: Σφοδρό χαλάζι και πυρκαγιά από κεραυνό

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη αυτής περιοχή. Κύριο χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων η έντονη βροχόπτωση η συνεχής πτώση κεραυνών αλλά και χαλαζόπτωση κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος της κάτω Αχαγιάς.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση λίγα λεπτά μετά τις 6.30 το απόγευμα στη θέση Κρίνος της Δυτικής Αχαΐας. Η φωτιά ξέσπασε μετά από πτώση κεραυνών κοντά σε σπίτια που βρίσκονται στον οικισμό «Μπούκουρα».

Στο σημείο σπεύδουν 7 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικίες.

Στο στόχαστρο και η Αττική από τα μεσάνυχτα

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Αττική όχι όμως με τόσο μεγάλη ένταση από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και οι πρώτες μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα τείνουν να πάρουν μια πιο γενικευμένη μορφή στο νομό, επομένως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις Δευτέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα