Σε λίγες εβδομάδες η Virgin Galactic θα είναι στο διάστημα

«H Virgin Galactic είναι περισσότερο από εντυπωσιακά κοντά στο πρώτο της ταξίδι στο διάστημα», αποκάλυψε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

«Θα πρέπει να είμαστε στο διάστημα μέσα σε εβδομάδες, όχι μήνες και τότε θα είμαι κι εγώ στο διάστημα μέσα σε μήνες και όχι χρόνια», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virgin την Τρίτη.

«Και θα στείλουμε στο διάστημα ανθρώπους όχι πολύ καιρό μετά από αυτό, οι προσεχείς μήνες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο Μπράνσον.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα φέτος, ο Μπράνσον παραδέχτηκε ότι η Virgin Galactic ήταν σε έναν αμφίρροπο αγώνα με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, για το ποιος θα στείλει στο διάστημα τον πρώτο επί πληρωμή ταξιδιώτη.

Ο ριψοκίνδυνος επιχειρηματίας ξεκίνησε να επενδύει με στόχο τα ταξίδια στο διάστημα ήδη από το 2004 και αρχικά αναμενόταν να πάει ο ίδιος στο διάστημα, πριν τον Απρίλιο του 2018.

Ωστόσο, έχει περάσει τους τελευταίους μήνες προετοιμαζόμενος για το διαστημικό ταξίδι, λαμβάνοντας την αναγκαία εκπαίδευση των αστροναυτών.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την εμπορική επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματός του, τόνισε: «Αν στο δωμάτιο υπήρχαν 10 άτομα, οι 8 θα ήθελαν να ταξιδέψουν στο διάστημα, αν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά».

«Πιστεύω, λοιπόν, ότι η αγορά για ανθρώπους που θα ήθελαν να γίνουν αστροναύτες και να πάνε στο διάστημα είναι γιγαντιαία κι εξαρτάται από εμάς να παράγουμε όσα περισσότερα διαστημόπλοια μπορούμε, προκειμένου να καλύψουμε αυτή τη ζήτηση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα