Σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης το Ρίο

jesus-rio-657x360Ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε χθες την πολιτεία σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης, ζητώντας ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ώστε η πολιτεία να καλύψει τις υποχρεώσεις της στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως τονίζεται, η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων οδήγησε σε “σοβαρές δυσκολίες στην παροχή βασικών δημοσίων υπηρεσιών” και χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να αποτραπεί “μια ολοκληρωτική κατάρρευση “της διοίκησης της δημόσιας ασφάλειας, υγείας, εκπαίδευσης, μέσων μεταφοράς και περιβαλλοντικής διαχείρισης”, υπογραμμίζεται στην επίσημη εφημερίδα της πολιτείας.

Τα έσοδα της πολιτείας του Ρίο έχουν καταρρεύσει τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από την επίσκεψη στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα του μεταβατικού προέδρου Μισέλ Τέμερ που δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εξασφαλίσει πως θα εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις.

Η πόλη αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 500.000 ξένους επισκέπτες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των έργων υποδομής για τους Αγώνες έχει αντληθεί από τους προϋπολογισμούς της πόλης, της πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με μέρος της χρηματοδότησης να προέρχεται από ιδιωτικές εταιρείες, η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες καθημερινές υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας στο Ρίο.

Από τα τέλη του περασμένου χρόνου, η πολιτεία αναγκάστηκε να προβεί σε καθυστερήσεις πληρωμών συντάξεων και μισθών, ενώ έκλεισε κάποια σχολεία και νοσοκομεία, όπου έχει καταγραφεί έλλειψη σε προμήθειες ζωτικής σημασίας, όπως φάρμακα και σύριγγες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα