Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά

Η Κρήτη μετράει τις πληγές της μετά από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ωκεανίς. Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστες ζημιές σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά κυρίως στην περιοχή των Χανίων, με το νομό να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, γέφυρες κατέρρευσαν από τα ορμητικά νερά, δέντρα ξεριζώθηκαν από τον ισχυρό άνεμο και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν να πνιγούν. Εξάλλου, άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για την ανεύρεση του 61χρονου κτηνοτρόφου που εχθές παρασύρθηκε μαζί με το αγροτικό του αυτοκίνητο από ορμητικό χείμμαρο κι έκτοτε αγνοείται.

Σήμερα, Τρίτη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν κοπάσει, καθώς η δυνατή βροχή έχει σταματήσει εδώ και περίπου τρεις ώρες.

Οστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «είναι αυτονόητο πως ο νομός Χανίων θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Οι ζημιές από την κακοκαιρία είναι τεράστιες, ενώ σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν» για την αποκατάσταση των καταστροφών μόνο στον νομό Χανίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα