Σε ισόβια καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου,Μοχάμεντ Μόρσι

mor180616Μία ακόμη καταδίκη “μέτρησε” το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, καθώς δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατασκοπεία και διαρροή κρατικών μυστικών και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Μόρσι, ηγέτης της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας, έχει ήδη καταδικαστεί άλλες τρεις φορές, μία εκ των οποίων σε θάνατο για μαζική απόδραση από φυλακή κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011 εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και άλλη σε ισόβια κάθειρξη για κατασκοπεία για λογαριασμό της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
Μαζί με τον Μόρσι ήταν κατηγορούμενα και άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων οι τρεις δημοσιογράφοι, τα οποία καταδικάστηκαν σε θάνατο. Σε δύο άλλους, που εργάζονταν στο γραφείο του Μόρσι, επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη.
Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Μόρσι και οι συνεργάτες του εμπλέκονταν σε διαρροή ευαίσθητων εγγράφων προς το Κατάρ, γνωστοποιώντας τις θέσεις των οπλικών συστημάτων των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων. Να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες ποινές είναι εφέσιμες.
Οι σχέσεις της Αιγύπτου με το Κατάρ έχουν “παγώσει” από τον Ιούλιο του 2013, όταν ο τότε επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον Μόρσι. Το εμιράτο της Μέσης Ανατολής είχε υποστηρίξει τον Μόρσι, ο οποίος είναι έγκλειστος σε φυλακή μαζί με χιλιάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα