Σε ιστορικό ρεκόρ κινείται φέτος ο τουρισμός

Επίπεδα ιστορικού ρεκόρ σε επισκέψεις ξένων τουριστών αναμένεται να καταγράψει φέτος το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας ,καθώς ήδη σημειώνεται το πρώτο τετράμηνο του 2018 αύξηση 16,8% , σε σχέση με πέρυσι, στον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων και κρατήσεων για τη θερινή σεζόν στα περισσότερα από τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια(εξαιρείται το αεροδρόμιο της Αθήνας).

Σύμφωνα με επικαιροποιημένη μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για τις προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού το 2018, ο προγραμματισμός θέσεων (πιθανόν να μεταβληθεί τους ερχόμενους μήνες) έφτασε το πρώτο τετράμηνο του 2018 στα 18,8 εκατομμύρια αεροπορικές θέσεις έναντι 16,8 εκατομμύρια πέρυσι δηλαδή επιπλέον 2 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να έρθουν φέτος αεροπορικώς στη χώρα μας. Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων τότε τη φετινή χρονιά ο αριθμός των τουριστών στη χώρα μας (μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας) θα αγγίξει τα 32 εκατομμύρια.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφεται στις αφίξεις τουριστών που προέρχονται από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, και την Ιταλία, ενώ μείωση στις κρατήσεις θέσεων καταγράφεται από τις αγορές της Ρωσίας και της Γαλλίας.

Ωστόσο για τις τελευταίες παράγοντες του τουρισμού υποστηρίζουν ότι ίσως αλλάξουν προσεχώς τα δεδομένα καθώς οι Ρώσοι και Γάλλοι τουρίστες κλείνουν τις θέσεις και τα τουριστικά πακέτα του καλοκαιριού συνήθως την τελευταία στιγμή.

Το θετικό από την αύξηση συνολικά κατά 16,8% του αριθμού των τουριστών που θα φτάσουν αεροπορικώς στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι ακόμη και νησιά όπως η Λέσβος και η Κως που αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα με το μεταναστευτικό εμφανίζουν πολύ υψηλό αριθμό αεροπορικών αφίξεων τουριστών για φέτος .Σύμφωνα με στοιχεία οι 3 στους 4 τουρίστες έρχονται στη χώρα μας αεροπορικώς.

Εκτός των αεροπορικών αφίξεων σε πολύ υψηλότερες ,σε σχέση με πέρυσι ,είναι και οι προκρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες μέσω πακέτων των tour operators με αποτέλεσμα σχεδόν τα περισσότερα ξενοδοχεία να εμφανίζουν ήδη πληρότητες άνω του 80%.

Η καλή μέρα για την τουριστική χρονιά από το πρωί φαίνεται

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων αύξηση που φτάνει το 17,6% κατεγράφη στις διεθνείς αφίξεις από τουριστικές αγορές του εξωτερικού το πρώτο τετράμηνο του έτους με επιπλέον 326.000 περισσότερες αφίξεις ,με το αεροδρόμιο “Ελευθέρος Βενιζέλος” της πρωτεύουσας να σημειώνει τις υψηλότερες επιδόσεις επιβατών.

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα