Σε θετικό κλίμα ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

Η πλειοψηφία των ευρωαγορών κινείται σήμερα σε θετικό έδαφος, σε μια μέρα που η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις εκλογές που διεξάγονται στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και στις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0.1%, στις 389.56 μονάδες.

Ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0, 25% κινούμενος στις 12.704,92 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC έχει απώλειες 0,07% στις 5.263,31 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0.08% στις 7.472,59 μονάδες.

Στους περιφερειακούς δείκτες, ο ισπανικός IBEX διαπραγματεύεται με κέρδη οριακά 0.01% στις 10.871,4 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ανοδικά κατά 0,04%.

Σχετικά με τις βρετανικές εκλογές, αν και τις πρώτες ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν άνετη επικράτηση των Συντηρητικών υπό την Τheresa May με διαφορά 23 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών του Jeremy Corbyn, ωστόσο τα προγνωστικά ανατράπηκαν στην πορεία.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium, οι Συντηρητικοί διευρύνουν το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών από 6% σε 7%, ωστόσο η εταιρεία Survation εμφανίζει τη διαφορά να έχει συρρικνωθεί στο 1% μονάδα, κάτι που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας εκλογές, καθώς θα καθορίσουν τη βρετανική πολιτική σχετικά με τις συνομιλίες για το Brexit και τους δεσμούς της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, διεύρυνση εμφάνισε τον Απρίλιο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας, εξαιτίας της μείωσης στις εξαγωγές αεροσκαφών, ηλεκτρονικών. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 3,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από τα 2,1 δισ. ευρώ το Μάρτιο. Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε στα 5,5 δισ. ευρώ από τα 4,7 δισ. ευρώ.

Στη Γερμανία, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Απρίλιο, καθώς η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το Μάρτιο, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 0,5% αύξηση. Σε σχέση με τον Απρίλιο πέρυσι, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,9%.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα τερμάτισαν στα ασιατικά ταμπλό οι βασικοί δείκτες, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, James Comey.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα