Σε θετικό κλίμα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Τα κέρδη των κυριότερων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έκλεισαν με θετικά πρόσημα, ξεπερνώντας πλήρως τις πιέσεις που υπέστησαν από τις χαμηλότερες εκτιμήσεις των οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για Γερμανία και Κίνα.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές που αυξήθηκαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό υποδεικνύοντας πιθανόν μια υποχώρηση της ζήτησης για τα προϊόντα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, λειτούργησαν αποθαρρυντικά για το επενδυτικό αίσθημα. Ταυτόχρονα, οι επενδυτές αφομοίωσαν και τα μάκρο στοιχεία από τη Γερμανία, όπου κατεγράφη βουτιά των εξαγωγών τον Ιούνιο για πρώτη φορά το 2017.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,18%. Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει αύξηση της τάξης του 0,10%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,25% και ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,32%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται θετικά κατά 0,08%, ο ισπανικός IBEX 35 βελτιώνεται κατά 0,56% και ο πορτογαλικός PSI 20 παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Στο το μέτωπο των επιχειρήσεων παρουσιάζονται χαμηλότερα των προβλεπόμενων κέρδη για την Pandora το β’ τρίμηνο, ενώ θετικά διαμορφώθηκε κατά 6% η λειτουργική κερδοφορία της Standard Life.

Πηγή: reporter.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα