Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Οι ευρωαγορές, μετά από τις άσχημες επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω των έντονων ανησυχιών που πυροδότησε ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας και οι οποίες φαίνεται πως εξασθενούν, τερμάτισαν σε θετικό έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με “άλμα” 1,16%, με τις τράπεζες να γνωρίζουν από τις ισχυρότερες επιδόσεις της ημέρας, σημειώνοντας κέρδη 1,5%. Στην “κορυφή” της Ευρώπης αναρριχήθηκε η μετοχή της Fiat, κερδίζοντας 8%, μετά από την είδηση ότι υπεβλήθη τουλάχιστον μία προσφορά εξαγοράς από μία κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,54%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,25% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,30%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 1,63% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,63% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 1,37%.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, σήμερα ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο μίας στρατιωτικής διαμάχης με τη Βόρεια Κορέα. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετριάστηκαν, όταν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis και ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson διεμήνυσαν ότι η κυβέρνηση Donald Trump θα συνεχίσει να αναζητά διπλωματικές λύσεις με τη Βόρεια Κορέα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα