Σε θετικό έδαφος κινούνται και πάλι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σήμερα Τρίτη 13/06, πραγματοποιούνται με κέρδη εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την Πέμπτη και μετά τις χτεσινές απώλειες ειδικά στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,3%, με τις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να οδηγούν τα κέρδη.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,3% και κινείται στις 7.534 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,51% στις 12.755 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη κοντά στο 0,49% και διαπραγματεύεται στις 5.265 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,90%, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει επίσης κέρδη 0,54% στις 10.900 μονάδες και ο PSI 20 στην Πορτογαλία ενισχύεται κατά 0,38% στις 5.276.

Η πρωθυπουργός Theresa May θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με μέλη του DUP, καθώς αναζητά μια συμφωνία που θα της επιτρέψει να αποκτήσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Εν τω μεταξύ, δήλωσε προς το κοινοβούλιο ότι θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός για όσο διάστημα το επιθυμούν.

Οι Βρυξέλλες παράλληλα παροτρύνουν το Ηνωμένο Βασίλειο να επιλύσει γρήγορα τα πολιτικά ζητήματα, ώστε να να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις του Brexit.

“Η δική μου ανησυχία είναι ότι ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύουμε επειδή τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι εξαιρετικά πολύπλοκα”, ανέφερε στους Financial Times ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit.

Νωρίτερα, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, καθώς οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών “βυθίστηκαν” στη Wall Street.

Ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,05% στις 19.898 μονάδες και ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,71% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 2.374 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα