Σε επιφυλακή 24 ωρών ο στόλος των στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 των ΗΠΑ

Σε κατάσταση 24ωρης ετοιμότητας ετοιμάζονται να θέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείας τα στρατηγικά βομβαρδιστικά τους Β-52, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα συμβαίνει για πρώτη φορά από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Όσο για την αιτία, δεν είναι άλλη από την κλιμάκωση της έντασης σε διάφορα μέρη του πλανήτη και κυρίως στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Defence One, που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, «πρόκειται για ένα επιπλέον βήμα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι» -όπως φέρεται να δήλωσε ο προσωπάρχης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, David Goldfein. «Δεν ζούμε πλέον σε ένα διπολικό κόσμο, στον οποίο υπάρχουμε εμείς από τη μία και η Σοβιετική Ένωση από την άλλη», πρόσθεσε.

Αν και δεν έχει ακόμη ληφθεί η οριστική απόφαση και ο Donald Trump δεν έχει υπογράψει το σχετικό διάταγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διεξάγονται ήδη εργασίες στη βάση Barksdale, στην πολιτεία της Λουιζιάνα, οι οποίες περιλαμβάνουν και τη δημιουργία δωματίων στα οποία θα μπορούν να διαμένουν μέχρι και 100 μέλη πληρωμάτων των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι τα B-52 κατασκευάστηκαν πριν από σχεδόν 60 χρόνια (το τελευταίο βγήκε από τη γραμμή το 1962) και είναι το παλαιότερο πολεμικό αεροσκάφος που παραμένει επιχειρησιακά ικανό. Έχει βεληνεκές 14.000 χιλιομέτρων και τη δυνατότητα να μεταφέρει όπλα συνολικού βάρους 32 τόνων -ανάμεσά τους και πυρηνικών κεφαλών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα