Σε εορταστικό κλίμα η αγορά της Αθήνας

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βγει για τις τελευταίες τους χριστουγεννιάτικες αγορές.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται σήμερα στην αγορά ευνοεί ο καλός καιρός. Στην Αθήνα μικροί και μεγάλοι με ευχάριστη και χαλαρή διάθεση απολαμβάνουν τα ψώνια τους και φωτογραφίζονται με Άη Βασιλίδες, τάρανδους, ξυλοπόδαρους, μασκότ και… ξωτικά.

Στην Ερμού, στον πλέον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερη κίνηση καταγράφεται σε καταστήματα με παιχνίδια, ηλεκτρονικά, καλλυντικά ή προσωπικά είδη. Οι καταστηματάρχες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τον τζίρο, ο οποίος χθες ήταν κατά 20-25% αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Το κλίμα γίνεται ακόμα πιο γιορτινό χάρη στα κατά τόπους μπαζάρ όπου οι επισκέπτες μπορούν να εφοδιαστούν με δώρα και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, αλλά και να προσφέρουν βοήθεια στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που τα διοργανώνουν.

Η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά είναι έντονη, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν την τελευταία στιγμή τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αττικής Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, οι τιμές έχουν διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, «κανένα από τα διατιθέμενα είδη και ποιότητες κρέατος στα συνοικιακά ή κεντρικά κρεοπωλεία δεν υπερβαίνει τα 10 ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα