Σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Υπό τους ήχους συνθημάτων όπως «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία»,«Μία η Μακεδονία, το φωνάζει η Ιστορία», του «Μακεδονία, ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», αλλά και του Εθνικού Ύμνου, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Σκάι, η αστυνομία αναμένει ότι πάνω από 35.000 άτομα θα συμμετάσχουν. Παρών και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Το πρωί, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε κόσμο για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Η επίθεση σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη στα Εξάρχεια.

Από την επίθεση μια γυναίκα τραυματίσθηκε και χρειάστηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ το λεωφορείο υπέστη υλικές ζημιές. Μάλιστα, έσπασαν και κάποια τζάμια. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία για καταγραφή του επεισοδίου, χωρίς ωστόσο να προβούν σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Η Αστυνομία έχει τεθεί σε συναγερμό αφού την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας.

Το πρόγραμμα

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει ακόμα και τις προσδοκίες τους και κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών:

– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
– π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Κλειστοί οι δρόμοι – Τα μέτρα της Τροχαίας

Ανακοίνωση για τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η Τροχαία, τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα