ΔΝΤ:Μεταρρυθμίσεις και χρέος θα κρίνουν τη συμμετοχή του Ταμείου

κατάλογος«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να εργάζεται προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις οι οποίες θα του επιτρέψουν να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων κατά πόσο «το ΔΝΤ με τη στάση του μπλοκάρει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης».

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στην Αθήνα ή σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Όπως ανέφερε, το Ταμείο, κατά την πάγια τακτική του, δεν σχολιάζει ζητήματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης καθ’ όσον χρόνο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος επανέλαβε τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει το Ταμείο προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, προϋποθέσεις οι οποίες συνδέονται με την ανάληψη από την πλευρά της κυβέρνησης συγκεκριμένων σοβαρών δεσμεύσεων με ταυτόχρονη γενναία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα