Σε εξέλιξη οι προσπάθειες για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2».

Κομμάτια πίσσας εμφανίστηκαν και πάλι το απόγευμα του Σαββάτου, στο Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα και το Μαύρο Λιθάρι, όπου οι εταιρείες απορρύπανσης, υπάλληλοι των δήμων και εθελοντές μάζεψαν εκατοντάδες σακούλες στις παραλίες.

Κατά μήκος της ακτογραμμής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα επιχειρούν 16 σκάφη, εταιρείες απορρύπανσης και εθελοντές για τη συλλογή των πετρελαιοειδών, ενώ έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα για να αποτραπεί η επέκταση της ρύπανσης προς τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη.

Οι παραλίες που απαγορεύεται το κολύμπι

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας απαγορεύτηκε η κολύμβηση και το ψάρεμα σε Φρεαττύδα, Βοτσαλάκια, Φάληρο, Αλιμο, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Γλυφάδα.

Τί δηλώνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Από πλευράς της η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το πλοίο στεγανοποιήθηκε πλήρως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και διερωτάται πώς η πετρελαιοκηλίδα έφτασε μέχρι τις ακτές του Παλαιού Φαλήρου ενώ κάνει λόγο για ένα δεύτερο ναυτικό ατύχημα στην περιοχή και καταλήγει: «Δεν επιδιώκουμε να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας μακρυά από την βύθιση του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ. Για εμάς, που το ναυάγιο του πλοίου σημαίνει αυτομάτως και ναυάγιο της εταιρείας μας, η εύρεση των αιτιών είναι μονόδρομος και αποτελεί πλέον σκοπό ζωής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα