Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του Mirage

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του MIRAGE-2000-5 , εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Στην περιοχή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία,όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της.

Ανάμεσα στις αποστολές της ΚΟΣΥΘΕ είναι και η ανέλκυση αεροσκαφών από το βυθό. Προς το παρόν οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του αεροσκάφους και κατ’ επέκταση του καταγραφέα πτήσης που υπάρχει σε αυτό και στα στοιχεία πτήσης του δευτέρου Mirage 2000-5.

Ανασυνθέτοντας το σκηνικό της συντριβής του Mirage 2000-5, οι στρατιωτικοί επιτελείς προκρίνουν ως επικρατέστερη εκδοχή ότι προσέκρουσε στην επιφάνεια της θάλασσας με την «ουρά», με το οπίσθιο τμήμα -κάτι που, εφόσον επαληθευτεί, θα σημαίνει ότι ο Γιώργος Μπαλταδώρος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρει ύψος και να αποφύγει την σύγκρουση με την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθεί και το βίντεο από το δεύτερο μαχητικό, ενώ κεντρικό στοιχείο είναι η κατάθεση του δεύτερου πιλότου, που ήταν και ο τελευταίος που είχε οπτική επαφή με το Mirage του σμηναγού Μπαλταδώρου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα