Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής – καίγονται σπίτια(Φώτο+Βίντεο)

Λίγο μετά τις 16:00, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής, στο δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση» και τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες. Δημοτικός σύμβουλος του Ωρωπού τονίζει ότι η φωτιά έχει πλέον περάσει μέσα στον Κάλαμο, καταγγέλλοντας κακό συντονισμό και έλλειψη επαρκών εναέριων μέσα στην περιοχή.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα