Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων

Η πορεία ξεκίνησε από τη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Κηφισίας. Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τον ξυλοδαρμό 23χρονου φοιτητή την Παρασκευή 31 Μαρτίου, υπόθεση για την οποία έχει προφυλακιστεί στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και των ρατσιστικών – φασιστικών συμπεριφορών.

Όπως αναφέρουν οι αντιφασιστικές συλλογικότητες στο κάλεσμά τους, η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί «κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης, του ενωτικού αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις σχολές».

Αυτήν τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στην άνοδο και στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί την αντιφασιστική πορεία με αφορμή την επίθεση των νεοναζί στον 24χρονο φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Αλέξη Λάζαρη

Όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα, «την Παρασκευή 31 Μάρτη το μεσημέρι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη βάναυσης και θρασύδειλης επίθεσης από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο τον 24χρονο φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αλέξη Λάζαρη που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στο σπίτι του.

Οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες που λυμαίνονται την περιοχή λόγω της ύπαρξης των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στην οδό Μεσογείων, επιτέθηκαν στον φοιτητή επειδή δεν ταίριαζε το παρουσιαστικό του στα ναζιστικά πρότυπα. Το σπάσιμο της τζαμαρίας του βιβλιοπωλείου της Χρυσής Αυγής την ίδια μέρα φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι φασίστες να επιτεθούν σε έναν άγνωστο φοιτητή, θέλοντας απλά και μόνο να επιβάλουν τον φόβο, την τρομοκρατία και να αποδείξουν πως η συγκεκριμένη γειτονιά τους ανήκει. Στην επίθεση αυτή συμμετείχε ο Χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας , ο οποίος είναι μετακλητός υπάλληλος του νεοναζιστικού κόμματος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στην Βουλή, υπέυθυνος ασφαλείας των γραφείων της Κεντρικής Διοίκησςη της ΧΑ στην Μεσογείων, γραμματέας της ΧΑ στους Αμπελόκηπους και ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, όπου συχνάζουν ομοϊδεάτες του και λειτουργεί ως ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων στην περιοχή».

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους τοπικούς φορείς και συλλογικότητες του 7ου διαμερίσματος και καλούμε σε ένα μαζικό μαχητικό και ενωτικό συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Απρίλη στις 2μμ στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας & Κηφισίας, τονίζει το κάλεσμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα