Σε Ελληνοτουρκικά και Brexit επικεντρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Δυόμισι ώρες διήρκεσαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου αποτέλεσε η ενημέρωση και η συζήτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία, ενώ συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο το Brexit καθώς και άλλες τρέχουσες εξελίξεις.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου και ο συντονιστής τμήματος Διεθνών Σχέσεων Παναγιώτης Τριγάζης, από τη ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος και ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Σαββαΐδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο πρέσβης επί τιμή Ελευθέριος Καραγιάννης κι από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης και ο Γιώργος Κουτουλάκης.

Επίσης, παρόντες είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και Μάρκος Μπόλαρης, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτήν την ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που συμμετείχαν στο Συμβούλιο, εξέρχονται της συνεδρίασης και πραγματοποιούν δηλώσεις στον Τύπο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής είναι ένα συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, που επεξεργάζεται θέματα σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της εξωτερικής πολιτικής. Στην πράξη, δίνεται η ευκαιρία για μια σε βάθος ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων της εκάστοτε ημερήσιας διάταξης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα