Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για υποθέσεις πλαστογραφίας

Áóôõíïìéêïß êÜíïõí Ýñåõíåò ãéá ôïí åíôïðéóìü ôùí äñáóôþí ëçóôåßáò ðïõ Ýãéíå óå Åöïñßá óôá ÅîÜñ÷åéá.Ïé ëçóôÝò öåýãïíôáò ôñáõìÜôéóáí õðÜëëçëï åôáïñßáò óåêéïýñéôé, ÁèÞíá ÐÝìðôç 4 Íïåìâñßïõ  2010.  ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δύο αστυνομικών και δύο ιδιωτών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης καθώς και ηθικής αυτουργίας για τα παραπάνω αδικήματα.

Ειδικότερα, οι δύο ιδιώτες (40χρονος και 31χρονη) με τη βοήθεια των αστυνομικών (Αρχιφύλακα και Αστυφύλακα), καταρτίζοντας πλαστογραφημένο έγγραφο (Υπεύθυνη Δήλωση), προσπάθησαν χθες Δευτέρα το πρωί να παραλάβουν από Υπηρεσία Τροχαίας της Αττικής, όχημα το οποίο είχε ακινητοποιηθεί την 30/01/2016, λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης από τον 40χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχιφύλακας καθ’ υπόδειξη του 40χρονου, κατήρτισε πλαστή υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας του οχήματος, με την οποία εξουσιοδοτούσε την 31χρονη να το παραλάβει από την υπηρεσία Τροχαίας.

Την πλαστή δήλωση, στην οποία το γνήσιο υπογραφής βεβαίωνε ο Αστυφύλακας, προσκόμισε στην παραπάνω υπηρεσία, η 31χρονη συνοδευόμενη από τον Αρχιφύλακα.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία των αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας με την φερόμενη ως ιδιοκτήτρια – ιδιώτιδα, τους ενημέρωσε ότι το καθεστώς ιδιοκτησίας του επίμαχου οχήματος αποτελεί προϊόν απάτης, ενώ τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι η υπεύθυνη δήλωση που προσκόμισαν οι εμπλεκόμενοι είναι πλαστή.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος και διέταξε την σύλληψη τους, ενώ θα οδηγηθούν ενώπιον του σήμερα.

Στο πλαίσιο των ερευνών στην οικία του Αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κενές υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες έφεραν σφραγίδες της αστυνομικής αρχής.

Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί προς φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου υλικού.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα