Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τερμάτισαν σε “κόκκινο” έδαφος εν μέσω εικασιών περί σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με “βουτιά” 1,34% στις 380,66 μονάδες, καθώς το ευρώ, αλλά και η στερλίνα, κέρδισαν σημαντικό έδαφος έναντι του δολαρίου, καθώς η αγορά αναμένει πως η σύσφιγξη της πολιτικής θα εξαπλωθεί πέρα από τις ΗΠΑ, και στην Ευρώπη. Η μετοχή της HSBC βρέθηκε, πάντως, δεύτερη στην “κορυφή” του Stoxx 600, μετά από την αναβάθμιση της σύστασης από τη Morgan Stanley, γνωρίζοντας “άλμα” άνω του 4%.

Άλλωστε, στο σύνολό του, ο τραπεζικός κλάδος επιδόθηκε σε ράλι, μετά από τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοινώθηκαν από τη Federal Reserve, τα οποία άναψαν το “πράσινο φως” στις 34 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Στα ταμπλό των ευρωαγορών, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,53%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 1,88% και ο γερμανικός DAx κατέγραψε πτώση 1,83%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB “διολίσθησε” κατά 1,63%, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 1,60% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,89% χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα