Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος “διολίσθησαν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έκαναν focus στη νέα ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ενώπιον της Γερουσίας, μετά από το πρόσφατο σήμα που εξέπεμψε ο ίδιος υπέρ της σταδιακής αύξησης επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,36%, με τον βρετανικό FTSE 100 να χάνει 0,79%, τον γερμανικό DAX να γνωρίζει “βουτιά” κατά 1,97% και τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνει πτώση 1,09%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,70%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 1,03% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 “έπεσε” κατά 1,68%.

Οι μετοχές των ΜΜΕ ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων “χαμένων” της ημέρας, με τη μετοχή της WPP να “κατρακυλά” κατά 14% ενδοσυνεδριακά, προτού τερματίσει με απώλειες 8,3%, έπειτα από τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία. Στην αντίπερα όχθη, στην κορυφή του Stoxx 600 διαμορφώθηκε η μετοχή της Cobham, κερδίζοντας 10%, στον απόηχο των μεγεθών που παρουσίασε η εταιρεία.

Σήμερα, ο πρόσφατα διορισμένος πρόεδρος της Fed επεσήμανε ότι δεν βλέπει σημάδια μεγάλης αύξησης των μισθών, διαμηνύοντας πως η σταθερότητα των τιμών βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Κογκρέσο, ο Powell εξέπεμψε θετικά μηνύματα για την αμερικανική οικονομία και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τη μεταβλητότητα που έχει επικρατήσει, την τελευταία περίοδο, στις αγορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα